Geam termopan

Produse și servicii de calitate

Geam termopan

Ce este geamul termopan

Geamul termopan este denumirea populara pentru un sandwich format din doua foi de sticla lipite perimetal prinintermediul unei baghete din aluminiu sau din carbon si al unor sigilanti de tip membrana cauciucata.
Rezultatul este un geam cu caracteristici de izolare termica deosebita care pastreaza transparenta necesara spatiilor vitrate. Acest produs poate fi intalnit sub diverse sticle care pot forma un calup de Fran termopan, pot conține elemente de natura tehnica care pot îmbunătăți coeficienții de transfer termic prin aplicarea lor în anumite condiții bine stabilite de către tehnicienii nostru din teren.
Acestea pot fi :
-geam Low-e (Low emision)
-geam 4S sau control solar
-geam colorat în masa sau reflexiv

Obtine gratuit oferte de pret!

Tipuri de geam

Reflexiv

Pelicula se depune pe sticla clara sau colorata in masa. Orientarea peliculei influenteaza valoarea reflexiei, precum si nuanta definitiva a culorii geamului (reflexii clare sau in culorile bronz, gri, verde si albastru inchis); Acest tip de geam asigura si o discretie a interioarelor, nepermitand vizualizarea din exterior in interior.

Duplex (antiefractie)

Geamul stratificat se fabrica prin imbinarea plana a doua sau a mai multor foi de sticla cu unul sau cu mai multe straturi de folie polivinilbutiral (PVB), caracterizata prin rigiditate deosebita, adeziune si elasticitate. Se poate combina cu pelicula Low-E, pastrandu-se astfel confortul termic. In cazul spargerii geamului, cioburile raman prinse pe folie.

Colorat in masa

Pentru incaperile cu destinatii speciale sau doar pentru a se asorta cu interiorul/exteriorul casei dumneavoastra se pot monta geamuri termopan colorate in masa. Se caracterizeaza prin efectul colorat atat in interior cat si in exterior si reflexia slaba a luminii.

Tipuri de sticla

– Ornamentala (folosite indeosebi pentru geamuri de baie). Pentru pastrarea intimitatii, vin ca o alternativa pentru jaluzele, perdele, etc.
– Screen
– Crizet
– Mat
– Geam sablat chimic

– Geam sablat chimic cu model atât alb cât și fumuriu

– Geam sablat cu model personalizat pe comanda(peste 36 modele predefinite)

Ce este geamul Low-E?

Sticla tip LowE este un caz special al tamplariei termoizolante ce se impune din ce in ce mai mult pe piata datorita excelentelor calitati de izolare termica.
Denumirea de LowE, se traduce prin emisivitate redusa, adica un transfer de caldura prin suprafata vitrata mult redus, si este obtinuta prin tratarea unei foi de geam cu solutie speciala de nitrat
Deoarece pretul este doar cu putin mai scump decat al geamului simplu, iar performantele termice sunt mult sporite, va recomand cu „caldura” sa achizitionati acest tip de geam termoizolant.
Pentru imbunatariea izolarii termice dar mai ales pentru cea fonica, intre foile de geam se poate introduce un gaz inert, ca de exemplu argonul, mobilitatea redusa a moleculelor ce compun acest gaz asigura o deosebita reducere a zgomotului preluat in casa prin intermediul ferestrelor.
Ca un supliment al celor spuse mai sus, mentionam ca in proiectul de lege privitor la tamplaria termoizolanta se recomanda ca geamul termoizolant sa aiba o bagheta de cel putin 16 mm si sa fie de tip LowE.
In cazul in care acest proiect de lege va fi aprobat, recomandarile noastre se vor transforma in cerinte obligatorii.

Termopanele si condensul

Problema condensului la sistemul de tamplarie termoizolant este o problema foarte „delicata”, care incepe cu algerea tamplarie si se termina cu finisarea pervazului.
Pentru spatii de locuit este bine sa se opteze pentru o tamplarie din pvc sau lemn stratificat. Dupa fixarea tamplariei in dibluri si spuma este bine sa se lase cateva zile (2 -3 zile), pentru a se usca bine spuma. In momentul in care se tencuie spatiile cu spuma este recomandabil sa se respecte urmatoarele:
1. la exterior se va tencui cu beton sau cu adeziv pentru gresie si faianta, sub nici o forma nu se vor folosi produse care au in compozitia lor var.
2. in interior se va tencui cu glet, sub nici o forma nu se va folosi ipsos. Incaperile trebuiesc aerisite periodic.
Solutia impotriva condensului pe interiorul geamului este:
1. Eliminarea umiditatatii din interiorul camerei prin ventilatie sau aerisire frecventa.
De aceea aveti condens in general dimineata si mai ales pe geamurile dormitorului fiindca pe timpul noptii nu se aeriseste si locuitorii casei elimina prin respiratie/transpiratie o cantitate de 1-2 liri de apa in 12 ore, iarna, sub forma de vapori (Cifra se refera la un adult de greutate normala).
Vara, cantitatea de vapori eliminata de un om este si mai mare dar este mai greu de pus in evidentza.
2. Folositi ferestre termopan cu geam triplu sau cel putin cu sticla LowE (o foaie de sticla LowE care izoleaza de cca 6-10 ori mai bine ca o sticla obisnuita) si atunci temperatura pe fata geamului din interiorul camerei va fi peste temperatura la care condenseaza apa.
Mai curand sau mai tarziu, aceste sisteme de geamuri vor inlocui geamurile duble uzuale din pachetele termopan care se fabrica in zilele noastre in mod obisnuit.
Preturile de cost au inceput deja sa scada, dar trebuie sa va ganditi la costuri intre 1,2 – 1,5 ori pretul geamului dublu actual. Tamplaria ramane aproximativ aceeasi.
Dar este de preferat solutia cu ventilatia (naturala), si aceea facuta in mod continuu.